Van Hooijdonk scoort aan de lopende band: 'Hij is verder dan Weghorst'

Van Hooijdonk scoort aan de lopende band: 'Hij is verder dan Weghorst'

09-04-2023 09:08
98

Sydney van Hooijdonk verkeert de laatste weken in bloedvorm bij sc Heerenveen. Met een dubbelslag leidde hij de Friezen zaterdag naar een 2-1 overwinning op FC Volendam.

De 23-jarige spits scoorde nu zeven keer in zijn laatste vijf Eredivisie-duels. In totaal staat de teller op dertien goals dit seizoen. Maaskant is enthousiast over Van Hooijdonk. "Een jongen die goals maakt, kan heel ver komen", zegt de oud-trainer bij ESPN. "Weghorst speelt nu bijvoorbeeld bij Manchester United, maar Sydney van Hooijdonk is op deze leeftijd verder dan Weghorst. Dus wie weet..."

Wedden

Meer odds

Tegelijkertijd vindt Maaskant dat Van Hooijdonk het eerst langere tijd moet laten zien. "Op het moment dat je goals maakt in de Eredivisie wil dat niet alles zeggen, daar wordt echt wel kritisch naar gekeken in het buitenland", weet de analist. "Hij heeft al een transfer gemaakt. Op dit moment moet hij gewoon spelen. Dat is voor hem het alllerbelangrijkste. Hij is op een leeftijd dat hij moet spelen en dan maakt hij de goals vanzelf wel."

De zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk maakte in 2021 de overstap van NAC Breda naar Bologna. Die laatste club verhuurt hem momenteel aan Heerenveen.