Dominant Real Madrid houdt zijden draadje heel voor Chelsea met kleine overwinning

12-04-2023 22:53
56

Het is Chelsea niet gelukt om woensdagavond Real Madrid in hun eigen huis te verrassen. De thuisploeg zette een dominante wedstrijd neer, maar de score bleef beperkt tot 2-0. Door die beperkte score is er nog een kleine kans voor de manschappen van Frank Lampard om het verlies in eigen huis goed te maken.

Hakim Ziyech moest wederom vanaf de bank toekijken hoe er af werd getrapt in het Stadio Santiago Bernabéu. Ook oogappels Mason Mount en Kai Havertz begonnen op de bank. Bij Real Madrid mocht Federico Valverde vanaf de aftrap beginnen. Hij kwam afgelopen weekend groots in het nieuws, omdat hij Alex Baena van Villarreal een klap in het gezicht gaf na de wedstrijd.

Al vanaf de aftrap werd duidelijk dat de thuisploeg vandaag de bovenliggende partij zou zijn. Real Madrid had veel de bal en speelde voor het grootste gedeelte op de helft van Chelsea. The Blues kregen wel wat grote kansen via Joao Félix en Raheem Sterling, maar die werden niet afgemaakt. In minuut 21 deed Karim Benzema dat wel. Wie anders dan de Franse topschutter maakte met een listig intikkertje de openingstreffer voor Real Madrid.

Na rust bleef de dominantie van Real Madrid aan en vanaf minuut 55 ging het bergafwaarts voor Chelsea. Eerst moest Kalidou Koulibaly het veld verlaten met een blessure en vier minuten later kon Ben Chilwell inrukken na een specifiek geval van het trekken aan de noodrem. Real bleef op zoek naar de tweede treffer en die kwam er uiteindelijk ook. Marco Asensio viel in minuut 71 in en had slechts drie minuten nodig om met een droge knal de malaise nog groter te maken voor Chelsea.

Dinsdag 18 april speelt Chelsea in eigen huis de return tegen de Madrilenen. De schade bleef in Bernabéu beperkt tot 2-0, maar gezien het krachtsverschil wordt het terugkomen van die achterstand een zware kluif voor de ploeg van Lampard.