'Ergerde me uiteindelijk al aan Roma-spelers als ze op stukje kauwgom kauwden'

'Ergerde me uiteindelijk al aan Roma-spelers als ze op stukje kauwgom kauwden'

13-04-2023 16:17 Laatste update: 18:39
43

Bryan Linssen kijkt met een wrang gevoel terug op de laatste keer dat Feyenoord en AS Roma tegenover elkaar stonden. De Rotterdammers verloren in de Conference League-finale van de Italianen, waardoor Linssen nog steeds wrok koestert.

Een klein jaar geleden verloor Feyenoord in de Conference League-finale met 1-0 van Roma. Linssen kwam toen als invaller binnen de lijnen. Donderdagavond staan de clubs weer tegenover elkaar. "Ik moet gewoon eerlijk zijn. Ik heb echt een afkeer gekregen van Mourinho", zegt Linssen in gesprek tegen Voetbal International. "Überhaupt tegen Roma. Ik ben ook gewoon een hele slechte verliezer, hoor. Achteraf kon je natuurlijk uittekenen hoe die finale zou lopen. We komen 0-1 achter en de hele poppenkast komt tevoorschijn. Op een gegeven moment ergerde ik me al aan die gasten als ze maar op een stukje kauwgom kauwden."

Wedden

Meer odds

Linssen herinnert zich nog maar één moment, nadat het laatste fluitsignaal klonk in Tirana. "Het moet een minuut of tien nadat we in de kleedkamer waren teruggekomen zijn geweest. Het was al minutenlang muisstil. Alleen, toen werden we toch weer even kleine ratjes. Jens (Toornstra, red.) en ik hadden vooraf nog gezegd: we gaan niet huilen, ongeacht winst of verlies. Wij vonden dat raar."

"Dat ga ik niet doen hoor, zei hij nog stoer. Maar toen zag ik hem met die dikke krokodillentranen van hem zitten. Ik schoot in de lach. Niet janken Jens, riep ik. En toen schoot ik in de lach. Dat viel even niet zo lekker, maar inmiddels lachen we daar nog steeds hartelijk om", besluit Linssen.

Recent sprak Linssen nog met VoetbalPrimeur over zijn stap naar Japan. Lees het hele interview hier