'Enorme belangstelling voor Kökcü neemt alsmaar toe: Groningen rekent op fooi'

'Enorme belangstelling voor Kökcü neemt alsmaar toe: Groningen rekent op fooi'

15-04-2023 08:23
76

De belangstelling van buitenlandse clubs voor Orkun Kökcü is enorm, zo benadrukt De Telegraaf nog maar eens. Het ijzersterke optreden van de 22-jarige middenvelder tegen AS Roma draagt verder bij aan de alsmaar toenemende interesse.

De ochtendkrant spreekt van 'een stroom aan scouts en technisch directeuren die De Kuip platlopen'. Vooral Benfica, Borussia Dortmund, Brighton, Leicester City, Tottenham Hotspur, Wolverhampton Wanderers en Manchester United werden al gelinkt aan Kökcü, maar er zijn inmiddels veel meer kapers op de kust.

Feyenoord houdt dan ook rekening met een bod dat het transferrecord overstijgt. Dat staat nu nog op naam van Luis Sinisterra, die voor dertig miljoen naar Leeds ging. Vandaag Inside-presentator Wilfred Genee repte zelfs over een Rotterdamse vraagprijs van 40 tot 45 miljoen euro. De Turkse international weet dat hij intensief gevolgd wordt door tal van clubs, maar is nog niet met een transfer bezig. Eerst wil hij het seizoen goed afsluiten.

Ook FC Groningen zal het transfernieuws rond Kökcü met enige belangstelling volgen. Het Dagblad van het Noorden weet dat de Eredivisie-laagvlieger recht heeft op een solidariteitsbijdrage, omdat de spelmaker van medio 2011 tot de zomer van 2014 in de jeugdopleiding van de club speelde. Groningen houdt rekening met een fooi van één of twee ton.