'Sneijder zegt dat ik echt ver kan komen: Nederlandse top, succes in buitenland'

'Sneijder zegt dat ik echt ver kan komen: Nederlandse top, succes in buitenland'

15-04-2023 12:27
48

Fortuna Sittard-aanvaller Tijjani Noslin is Wesley Sneijder eeuwig dankbaar. De buitenspeler kwam via omzwervingen bij DHSC, de amateurclub van Sneijder in Utrecht, terecht. Onder meer dankzij de bereidheid van de Oranje-recordinternational haalde Noslin de Eredivisie.

De 23-jarige Noslin verkaste in 2020 naar DHSC. Wat hij niet wist, was dat Sneijder daar een grote rol van betekenis speelt. "Wesley was eigenlijk heel normaal, heel behulpzaam. Ik zag hem al snel niet als Wesley Sneijder, maar gewoon, als mijn trainer", vertelt de aanvaller aan Voetbal International. Samen met Mounir El Hamdaoui ontfermt Sneijder zich over Noslin. 

Na één seizoen bij DHSC te hebben gespeeld, vertrok Noslin naar TOP Oss. Sneijder had intussen Fortuna getipt en de Limburgers namen hem in de zomer van 2021 over. "We bellen, appen, praten soms bij DHSC. Ik heb bijna alles aan Wesley te danken", aldus Noslin. "Het belangrijkste dat hij meegeeft, is dat ik iedere dag beter moet willen worden: koppie erbij houden en altijd leergierig zijn, zo wil Wes het zien. Hij, Mounir en Nito Sequeira (ex-prof, met El Hamdaoui zaakwaarnemer van Noslin, red.) zeggen dat ik dan nog ver kan komen. Echt heel ver. Nederlandse top, succes in het buitenland."