Seuntjens haalt uit: 'In Nederland doen ze maar, heb ik het idee. Echt bizar'

Seuntjens haalt uit: 'In Nederland doen ze maar, heb ik het idee. Echt bizar'

18-04-2023 12:18
58

Ralf Seuntjens vertrok een jaar geleden uit Nederland, maar is nog altijd even kritisch op het scheidsrechtersgilde. Zelfs op het derde niveau in Japan wordt er volgens de spits van FC Imabari beter gefloten.

Seuntjens werd bij ESPN gevraagd naar zijn mening over de arbitrage in Japan, omdat hij als speler van onder meer VVV-Venlo, NAC Breda en De Graafschap vaak scheidsrechters de maat nam. "In Japan heb je ook zestien scheidsrechters, die hebben allemaal dezelfde identiteit", vertelt de spits.

"Hier heb je Nijhuis en Manschot, die heel anders fluiten. Dan weet je totaal niet waar je aan toe bent. In Japan wist ik wél waar ik aan toe was", vervolgt de van kanker herstelde aanvaller, die drie wedstrijden speelde voor Imabari. "Een duw bij de zestien is een overtreding, zoals dat ook een overtreding is bij de middenlijn."

"In Nederland doen ze maar wat, heb ik het idee. Echt bizar. De structuur en de lijn die de scheidsrechters hanteren in Japan is veel duidelijker. En dan speel ik op het derde niveau, hè. Ze zijn gewoon een klasse beter."