Van der Gragt (30) zwaait na meer dan honderd interlands af: 'Geen verrassing'

Van der Gragt (30) zwaait na meer dan honderd interlands af: 'Geen verrassing'

18-04-2023 17:13
24

Stefanie van der Gragt stopt na het aankomende WK met Oranje als voetballer. De dertigjarige verdediger wil het WK nog goed spelen en het seizoen met Internazionale afsluiten, maar daarna vindt ze het tijd voor nieuwe uitdagingen.

In 2017 was Van der Gragt een belangrijk onderdeel van de damesploeg die het EK won in eigen land. Twee jaar later was ze ook finalist van het WK. Ze speelde meer dan honderd interlands en was vaak een vaste waarde na haar interlanddebuut in maart 2013. Met clubs als AZ, FC Twente, Bayern München, Ajax, FC Barcelona en nu dus Internazionale heeft Van der Gragt ook in prachtige teams in het clubvoetbal gespeeld.

"Wat een reis", reageert Van der Gragt op haar aangekondigde afscheid. "Ik zal alles geven met Internazionale aankomend seizoen en met Oranje op het WK. Daarna is het tijd voor nieuwe uitdagingen." Andries Jonker was al langere tijd op de hoogte en vond het geen verrassing dat Van der Gragt stopte met voetballen. Haar partner staat ook op het punt om te bevallen van hun tweede kind.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Stefanie Van Der Gragt (@svandergragt)