Hyballa bewijst het gelijk van NAC: Duitser blijft extra jaar trainer in Breda

Hyballa bewijst het gelijk van NAC: Duitser blijft extra jaar trainer in Breda

20-04-2023 17:20 Laatste update: 17:25
18

Peter Hyballa blijft ook volgend jaar de trainer van NAC Breda. Beide partijen zijn erg tevreden over de huidige samenwerking, waardoor de optie in het contract van de trainer wordt gelicht. NAC schept daarmee duidelijkheid over de toekomst richting de fans.

"Het zal hiermee duidelijk zijn dat we doorzetten op de ingeslagen weg", vertelt algemeen directeur Peter Maas in een statement van NAC. "Gaande het volgend seizoen gaan we op tijd met elkaar in gesprek over een eventueel langere termijn. Voor nu vinden we het continueren met 1 jaar de beste optie."

Ook Hyballa zelf vindt het fijn dat hij duidelijkheid heeft over zijn toekomst in Breda. "We gaan door met waar we mee bezig zijn. Ik voel me daar heel prettig bij. Voor nu heb ik de focus op de eerstvolgende wedstrijd staan." NAC staat op dit moment achtste op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

Eerder was het huwelijk tussen NAC Breda en Hyballa niet heel succesvol. In 2020 stond hij namelijk al eens voor de groep in Breda, maar toen werd de oefenmeester na zeven duels ontslagen door de club. Zijn contract liep eigenlijk tot het eind van dit seizoen, maar NAC en Hyballa hadden een optie voor een extra jaar in de verbintenis laten opnemen.