In bloedvorm verkerende Malen stoot Bayern van Bundesliga-kop af met twee goals

In bloedvorm verkerende Malen stoot Bayern van Bundesliga-kop af met twee goals

22-04-2023 20:20 Laatste update: 21:07
34

Borussia Dortmund mag zich vanaf nu de koploper van de Bundesliga noemen. Mede door een ontketende Donyell Malen wisten Die Borussen Eintracht Frankfurt met 4-0 te verslaan. Dortmund profiteert daarmee optimaal van de nederlaag die rivaal Bayern München eerder op de zaterdag leed.

Bayern ging zaterdagmiddag teleurstellend met 3-1 ten onder bij FSV Mainz 05. Bij een overwinning op het Frankfurt van Mario Götze en Philipp Max zou Borussia Dortmund over zijn rivaal heengaan op de ranglijst. Dat leek voor wat extra motivatie te zorgen bij de thuisploeg: BVB was meteen dominant en kwam na twintig minuten ook op voorsprong, via Jude Bellingham.

Daarna begon de grote Malen-show: de Nederlander verkeert in bloedvorm en verdubbelde de marge al snel, door de bal binnen te werken na een goede kopbal van Karim Adeyemi. Voor de pauze leek Mats Hummels de wedstrijd al te beslissen: de doorgewinterde verdediger maakte er 3-0 van in het Signal Iduna Park.

Na de pauze zocht Malen de spotlights weer op. De Oranje-international maakte zijn tweede van de avond door de bal rustig in de verre hoek te prikken. Daarmee bepaalde Malen, die in zijn laatste vijf Bundesliga-duels betrokken was bij maar liefst negen treffers, de einduitslag op 4-0.

Dortmund neemt daardoor de koppositie dus over van Bayern München. De ploeg van Edin Terzic staat nu één punt los, met nog vijf wedstrijden te gaan. Volgende week wacht een uitduel bij VfL Bochum op Malen en consorten.