Tottenham voert opvallende trainerswissel door: 'Het was volstrekt onaanvaardbaar'

Tottenham voert opvallende trainerswissel door: 'Het was volstrekt onaanvaardbaar'

24-04-2023 18:41
19

Witte rook uit Londen: Tottenham Hotspur heeft zijn interim-manager inderdaad ontslagen. Na de oorwassing tegen Newcastle United is Cristian Stellini de volgende die het veld moet ruimen, waardoor Ryan Mason het seizoen afmaakt.

Na het ontslag van Antonio Conte werd assistent Stellini aangesteld als tussenpaus. Hij moet na een maand als interim-manager echter ook vertrekken uit Noord-Londen. Tottenham houdt Stellini verantwoordelijk voor de afstraffing bij Newcastle, waardoor ook hij de laan wordt uitgestuurd. Engelse media maakten maandagmiddag al melding van het ontslag.

'Het optreden tegen Newcastle was volstrekt onaanvaardbaar. Het was vernederend om te zien', schrijft Spurs-voorzitter Daniel Levy in een statement. Hij stelt dat de verantwoordelijkheid voor de oorwassing bij hemzelf ligt, maar toch wordt Stellini de laan uitgestuurd. 'Hij stapte op een moeilijk moment in het seizoen in, ik wil hem bedanken voor de professionele manier waarop hij en zijn technische staf zich in zo'n uitdagende tijd hebben gedragen.'

Mason is daardoor degene die het seizoen nu af zal maken bij Spurs. De assistent zou een stuk meer voorstanders hebben binnen de selectie en was in het verleden al even interim-manager bij Tottenham. Ondertussen blijft Levy doorzoeken naar een vaste manager voor het volgende seizoen.