Jong Ajax wint niet van hekkensluiter, Van Bommel pijnigt PSV-talenten

Jong Ajax wint niet van hekkensluiter, Van Bommel pijnigt PSV-talenten

24-04-2023 21:59 Laatste update: 22:04
22

Jong Ajax heeft maandagavond op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Jong FC Utrecht, de nummer laatst van de Keuken Kampioen Divisie, niet gewonnen. Jong PSV kreeg MVV op bezoek, dat dankzij een treffer van Ruben van Bommel wist te winnen en nu heel dicht bij deelname aan de play-offs om promotie is.

Jong FC Utrecht - Jong Ajax
De aanval van Jong Ajax was vorige week maandag nog dik in orde, toen Jong PSV met 5-4 werd verslagen. Tegen Utrecht kende de voorhoede van de Amsterdammers een beduidend zwaardere avond. Op Sportcomplex Zoudenbalch waren Lorenzo Lucca en Francisco Conceição er deze keer niet bij. 

De eerste echt grote kans van de wedstrijd was voor Utrecht, dat via Eliano Reijnders net niet scoorde. Sylvano Vos kreeg in de slotfase nog een goede mogelijkheid, maar het teleurstellende duel bleef uiteindelijk steken op 0-0.

Jong PSV - MVV Maastricht
In Eindhoven kreeg Jong PSV bezoek van MVV, dat wist dat het bij een overwinning komende vrijdag dé kans zou krijgen om deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie veilig te stellen. Dat lukte. 

Ruben van Bommel, de zoon van Mark van Bommel, maakte de enige treffer van de avond. Hij werd op links weggestuurd, gebruikte vervolgens zijn snelheid om directe tegenstander Jenson Seelt uit te spelen en liet tot slot doelman Kjell Peersman kansloos: 0-1. Van Bommel senior had duidelijk gemengde gevoelens bij de treffer van zijn zoon tegen 'zijn' PSV.