Meijer dient geïrriteerde Schöne van repliek: 'Speelde ook naar verkeerde kleur'

Meijer dient geïrriteerde Schöne van repliek: 'Speelde ook naar verkeerde kleur'

25-04-2023 20:11
11

Lasse Schöne is blij met de zege op FC Groningen, maar hij erkent dat het spel van NEC niet overhield. Toch koestert de Deen de drie punten in de strijd om deelname aan de play-offs om Europees voetbal.

"Het was een aparte dag", zegt Lasse Schöne bij ESPN. "Het was weer een lange reis en volgens mij was het voetbal niet om aan te zien. We hebben gewonnen, dat is het belangrijkste. Meer zat er niet in vandaag. We zijn blij met de drie punten, maar daar is alles mee gezegd."

De ervaren middenvelder krijgt complimenten van Gertjan Verbeek, die stelt dat hij als enige nog wat rust bracht in het Nijmeegse spel. "Dat is altijd goed om te horen", lacht Schöne. "We hadden in de eerste helft zo veel foute passes, terwijl we niet eens onder druk werden gezet. Dan speel je Groningen wel in de kaart. In de tweede helft hebben we zelf een beetje gecreëerd en zij weinig."

Dat Schöne soms een geïrriteerde indruk maakte, was ook Rogier Meijer niet ontgaan. "Hij speelde zelf ook wel een paar ballen naar de verkeerde kleur moet ik eerlijk zeggen. Dat komt denk ik ook voort uit zijn irritatie", reageert de oefenmeester. "Maar in balbezit was het gewoon niet goed genoeg. Zéker in de eerste helft niet. Na de rust hebben we wel het overwicht gehad, voetbalden we iets beter en hebben we er alles aan gedaan om te winnen."

Door de 0-1 zege tegen Groningen klimt NEC naar de achtste plek in de Eredivisie, goed voor deelname aan de play-offs. Concurrenten RKC Waalwijk en sc Heerenveen hebben evenveel punten, maar een minder doelsaldo.