Toornstra licht drie Feyenoorders uit: 'Hij bepaalt tempo helemaal in zijn eentje'

Toornstra licht drie Feyenoorders uit: 'Hij bepaalt tempo helemaal in zijn eentje'

26-04-2023 22:04
21

Jens Toornstra is onder de indruk van de ontwikkeling die Orkun Kökcü heeft doorgemaakt bij Feyenoord. De routinier van FC Utrecht speelde nog samen met de huidig aanvoerder van de Rotterdammers.

Van het huidige Feyenoord maakt Kökcü de meeste indruk op Toornstra. "Hoe hij zich heeft ontwikkeld, is echt heel knap", zegt de viervoudig international tegen ESPN. "Hij is echt een leider geworden. Hij kan het tempo van de wedstrijd helemaal in z'n eentje bepalen, en dat op die leeftijd. Dat is heel knap."

Toen Toornstra zelf in De Kuip speelde was Kökcü nog een groot talent. "Natuurlijk zie je de potentie in een speler, maar het komt er ook heel vaak niet uit. Bij hem komt dat er nu, zeker onder deze trainer, fantastisch uit. Dat heeft hij aan de trainer, maar ook aan zichzelf te danken. Als je hoort wat hij er buiten het veld in stopt en hoe hij bezig is met zijn ontwikkeling, dan vind ik dat hij het verdient."

"Maar er zijn nog meer jongens die het heel goed doen", vervolgt Toornstra. "Ik denk dat Mats Wieffer zich heel goed heeft ontwikkeld de laatste maanden. Santiago Gimenez ook, een publiekslieveling. Het is mooi om te zien hoe hij zich nu manifesteert in de basis."

Toch roemt Toornstra nog een andere kracht van Feyenoord. "Ik denk dat het collectief geroemd moet blijven worden, dat is de kracht van dit Feyenoord. Iedereen weet gewoon wat hij moet doen", is hij lovend over de formatie van Arne Slot.