Inter ten koste van Juve bekerfinalist, Onana houdt opnieuw zijn doel schoon

Inter ten koste van Juve bekerfinalist, Onana houdt opnieuw zijn doel schoon

26-04-2023 23:15 Laatste update: 23:18
10

Internazionale heeft woensdagavond voor het tweede seizoen op rij de finale van de Coppa Italia bereikt. In deel twee van het tweeluik met Juventus waren Denzel Dumfries en co. met 1-0 sterk. 

Inter, waar Dumfries in de basis stond, vond al na een kwartier spelen het net. Federico Dimarco was het eindstation na een flitsende aanval. Het defensief ingestelde Juve had vrijwel niets in te brengen, op een schot van Filip Kostic na. De Serviër vond André Onana op zijn weg, die dit seizoen alweer voor de zestiende keer zijn doel schoon hield. 

De thuisploeg, die zonder Stefan de Vrij aantrad, kreeg voor rust nog de kans op 2-0, maar de poging van Henrikh Mkhitaryan werd knap gepareerd door keeper Mattia Perin. Massimiliano Allegri bracht nog Arek Milik en Paul Pogba, maar ook zij wisten de Oude Dame niet terug in de wedstrijd te brengen. 

De vroege treffer van Dimarco bleek uiteindelijk de enige van de avond, waardoor Inter doorstoot naar de finale. Daarin treft het naar alle waarschijnlijkheid Fiorentina, dat het heenduel met Cremonese met 2-0 won. Donderdagavond is de return.