'Feyenoord-beul Dybala na dit seizoen voor relatief laag bedrag op te halen'

'Feyenoord-beul Dybala na dit seizoen voor relatief laag bedrag op te halen'

27 april - 17:55 Laatste update: 21:06
61

Paulo Dybala is na dit seizoen voor een relatief laag bedrag op te halen. Dat meldt Fabrizio Romano. De Argentijnse aanvaller beschikt volgens de transferexpert over een tweetal clausules, waarvan de een voordeliger dan de ander. 

De eerste clausule van Dybala zou alleen gelden voor Italiaanse clubs, en bepaalt dat hij komende zomer voor een bedrag van 20 miljoen zou mogen vertrekken uit Rome. Zodra een Italiaanse club die clausule licht, heeft Roma nog wel de mogelijkheid hier een stokje voor te steken, mits het salaris van Dybala wordt verhoogd van 3,8 miljoen euro naar 6 miljoen euro op jaarbasis. 

Voor clubs buiten Italië geldt een andere en stuk voordeligere clausule. Voor een bedrag van 'slechts' 12 miljoen is Dybala, die in Rome nog tot medio 2025 onder contract staat, na dit seizoen op te halen uit de Italiaanse hoofdstad. Die clausule ligt een stuk lager dan de geschatte transferwaarde van de wereldkampioen: zo’n 28 miljoen euro. 

Dybala is dit seizoen niet altijd fit, maar is op de momenten dat hij wel speelt vaak van groot belang. Zo ook op 20 april, toen hij vlak voor tijd de 2-1 maakte tegen Feyenoord, waarna Roma na een verlenging won van de Rotterdammers.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s