Drommel op doel bij PSV: 'Een tweede keeper moet wel op niveau kunnen blijven'

Drommel op doel bij PSV: 'Een tweede keeper moet wel op niveau kunnen blijven'

28-04-2023 07:40 Laatste update: 09:06
72

Joop Hiele vindt de keuze van PSV-trainer Ruud van Nistelrooij om komende zondag in de bekerfinale tegen Ajax te kiezen voor Joël Drommel als eerste keeper begrijpelijk. De voormalig doelman van Oranje en oud-keeperstrainer van de Eindhovenaren denkt niet dat het opstellen van Drommel van grote invloed is op het resultaat. 

Van Nistelrooij gaf eerder deze maand aan dat Drommel de bekerfinale zou keepen. Eerste doelman Walter Benítez is inmiddels weer fit, maar zit komende zondag in De Kuip tegen Ajax op de bank. 

Wedden

Meer odds

Geen issue, zo stelt Hiele in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Uiteindelijk heeft het allemaal met ritme te maken. Trainers hebben verschillende visies. Kennelijk vindt Van Nistelrooij het heel belangrijk om uit te stralen dat je het in een seizoen met een hele groep doet. En een tweede keeper moet wel ergens op niveau kunnen blijven. Dan is het bekertoernooi een mooie gelegenheid, waarop je jezelf kunt laten zien."

Hiele is van mening dat Drommel het dit seizoen prima heeft gedaan. "Je kunt er wel wat van vinden, maar hij staat niet zonder ervaring op die plek. Deze afspraak is blijkbaar gemaakt en als trainer moet je betrouwbaar zijn. Ik verwacht dus niet dat Benítez er ineens staat, want dan wordt het helemaal onduidelijk." Komende zondag staat in De Kuip de bekerfinale op het programma. Ajax - PSV begint dan om 18.00 uur.