Aboukhlal slaat andere weg in dan Stengs en Boadu: 'Daar is het toch lastiger'

Aboukhlal slaat andere weg in dan Stengs en Boadu: 'Daar is het toch lastiger'

02-05-2023 11:52 Laatste update: 12:15
9

Zakaria Aboukhlal, kersverse bekerwinnaar met Toulouse, constateert dat hij het makkelijker heeft dan Myron Boadu en Calvin Stengs. Hij ervaart minder druk en concurrentie dan zijn voormalige ploeggenoten bij AZ, die voor AS Monaco en OGC Nice kozen.

Stengs en Boadu maakten, net als Aboukhlal, de overstap van AZ naar de Ligue 1, maar wisten geen potten te breken. "Ik denk dat het bij zo'n club in de subtop toch lastiger is. De druk is groter en de concurrentie is moordend, maar ik ben blij voor Calvin (Stengs, red.) dat hij nu op huurbasis bij Royal Antwerp zijn kwaliteiten weer laat zien", vertelt Aboukhlal aan het Algemeen Dagblad.

Bij Toulouse werden Aboukhlal en Thijs Dallinga verwelkomt door Nederlanders Stijn Spierings en Branco van den Boomen. De twee uitblinkers worden nu gelinkt aan meerdere clubs, waaronder Feyenoord en PSV. "De eerste weken hebben Van den Boomen en Spierings mij en Thijs (Dallinga, red.) heel goed geholpen, omdat ze de club en de stad al helemaal kenden. Dat was fijn binnenkomen hier. Ze hebben nu allebei een aflopend contract. Natuurlijk hopen wij als teamgenoten dat ze blijven, zeker nu met Europa League in het vooruitzicht, maar ze zitten in een luxepositie en er zal terecht veel aandacht voor hen zijn."

De Nederlandse enclave van Toulouse won afgelopen weekend de Coupe de France door FC Nantes met liefst 1-5 te verslaan.