Feyenoord-keeper kondigt na vijf jaar zijn vertrek aan: 'Tijd voor volgende stap'

Feyenoord-keeper kondigt na vijf jaar zijn vertrek aan: 'Tijd voor volgende stap'

02-05-2023 15:11
31

Tein Troost maakt de transfervrije overstap van Feyenoord naar NAC Breda. De 21-jarige keeper werd gezien als een toekomstige concurrent van Justin Bijlow, maar gaat die strijd niet aan en keert terug naar de club waar het voor hem begon. 

Het contract van Troost loopt aankomende zomer af en dus moest de Feyenoord-doelman een besluit maken. Troost liet uiteindelijk zijn oog vallen op NAC en neemt via de clubkanalen van Feyenoord afscheid van de supporters. ''De tijd is aangebroken voor een volgende stap in mijn carrière. De geweldige supporters, alle leermomenten, alle successen van vijf jaar Feyenoord neem ik mee en zal ik never nooit vergeten", luidt het openhartige bericht van de jonge keeper.

Troost is in Breda geboren en keepte ook in de jeugd van NAC, voordat hij in 2018 naar de Feyenoord Academy vertrok. In die jeugdopleiding van de Bredanaren was hij concurrent van Anderlecht-keeper Bart Verbruggen. Troost zat meermaals bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal bij de Rotterdammers, maar maakte nog geen minuten. Het talent moest Bijlow, Timon Wellenreuther en Ofir Marciano, wiens contract aankomende zomer ook afloopt, voor zich dulden.