Bruins hield Feyenoord in 2017 van landstitel af: 'Dat was koren op de molen'

Bruins hield Feyenoord in 2017 van landstitel af: 'Dat was koren op de molen'

04-05-2023 16:35 Laatste update: 16:36
36

Luigi Bruins was mede verantwoordelijk voor het uitgestelde kampioensfeest van Feyenoord op 7 mei in 2017. Excelsior wilde niet meewerken aan een feestje en won met 3-0 won van de stadgenoot. De voormalig speler van beide Rotterdamse clubs blikt terug op de bijzondere dag.

"Dat was een enorm gekke dag", vertelt Bruins tegen De Telegraaf. "Wij kregen de hele week al van alles mee over feestjes. Club Vie destijds nog, was afgehuurd. Die artiest zou komen en die dj zou draaien. Dat was koren op de molen natuurlijk voor ons, dat het écht niet die dag zou gebeuren. Het was benzine."

Wedden

Meer odds

Bruins kan zich de bizarre taferelen bij het stadion nog goed herinneren. "Toen ik bij het stadion aankwam leek het wel Fort Knox. Rondom het stadion stonden twee van die containers op elkaar. Die ene die ze bij de catacomben hebben gebruikt destijds, staat er nog steeds. Dat was om iedereen buiten te houden, maar toen ik aankwam zat er al een gozer die geen kaartje had in een lichtmast."

De oud-speler van zowel Feyenoord als Excelsior vervolgt: "De druk stond er vanaf het eerste tot het laatste fluitsignaal enorm op bij Feyenoord. Dat had echt elektriciteit op die schoenen staan. Ik moest warmlopen, want ik kwam terug van een blessure en dat was samen met Michiel Kramer. Het stond al 3-0 en nou, die werd he-le-maal de t*ring in gescholden. De mensen werden gek."

Komende zondag staat Excelsior - Feyenoord weer op het programma. De bezoekers kunnen, mits PSV een dag eerder punten laat liggen bij Sparta, landskampioen worden. De aftrap is om 14.30 uur. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!