Martínez en Tagliafico als voorbeelden bij Ajax: 'Zou meer gif kunnen hebben'

Martínez en Tagliafico als voorbeelden bij Ajax: 'Zou meer gif kunnen hebben'

06-05-2023 13:15
67

Jorrel Hato wil doorpakken nu hij definitief speler is van Ajax 1. De zeventienjarige verdediger is door trainer John Heitinga overgeheveld naar de kleedkamer van het eerste elftal.

"Het is best wel snel gegaan. Daar heb ik nog niet eens bij stilgestaan, maar ik had het niet verwacht. Ik ben heel blij. Als individu zijn het mooie weken, maar als team natuurlijk wat minder", vertelt Hato bij Ajax TV. "Ik heb mezelf de laatste maanden goed laten zien, waardoor ik de kans kreeg in de basis in de laatste drie wedstrijden. En er zaten twee hele grote wedstrijden bij.'

Hato merkt dat hij het niveau al goed aankan, maar beseft dat hij er nog lang niet is. "Ik wil zo veel mogelijk minuten maken. Laatst speelde ik negentig minuten, maar tegen PSV in de beker voelde ik dat de negentig een lastig geval zou worden. Ik wil aan mijn fitheid werken, zodat ik dat wel elke week zou kunnen volhouden."

Ook het koppen ziet Hato als een belangrijk verbeterpunt. Wat dat betreft ziet hij Lisandro Martínez als voorbeeld. "Met zijn lengte laat hij in de Premier League zien dat hij gewoon luchtduels van spitsen kan winnen", stelt de jonge linkspoot. "Hij is altijd fel en zal nooit opgeven. Dat vind ik een mooi karakter." Hetzelfde geldt voor Nicolás Tagliafico, een andere ex-Ajacied en landgenoot van Martínez. "Ze hebben bij Ajax echt laten zien hoe goed ze zijn en daar wil je uiteindelijk ook naartoe. Ik zou wel wat meer gif in mijn spel kunnen hebben, net als zij."

Hato is verder onder de indruk van Nathan Aké. "In het systeem bij Manchester City vind ik hem het goed doen. Hij is niet heel groot, net als ik, maar hij wint wel veel kopduels. Het is iets waar ik naartoe werk. Hij speelt ook soms als linksback en soms links centraal. Ik vind dat hij het op beide posities goed doet. Ik kijk naar hoe hij beweegt, ballen inspeelt en hoe hij naar het spelletje kijkt. Hij is een sterke verdediger."