Slot is kritisch op eigen ploeg en hekelt Excelsior-kunstgras: 'Je moet sproeien'

Slot is kritisch op eigen ploeg en hekelt Excelsior-kunstgras: 'Je moet sproeien'

07-05-2023 17:18 Laatste update: 17:31
64

Arne Slot is na de zege van Feyenoord van bij Excelsior kritisch op zijn eigen ploeg. De trainer van de Rotterdammers zag weinig snelheid terug in het spel, iets wat volgens hem te maken had met het kunstgras van de stadsgenoot. 

"Er zijn veel mensen tegenstander van kunstgras, daar behoor ik niet toe", aldus Slot na afloop bij ESPN. "Want ik vind het voor een voetballend team een geweldige ondergrond, maar dan moet je er op zaterdagavond op spelen, als er een beetje dauw op ligt. Of het moet gesproeid zijn, en dat was nu niet zo."

De thuisploeg had daar baat bij, constateert Slot. "Daardoor kon Excelsior het speelplan dat ze hadden geweldig uitvoeren. Die hebben dat heel goed gedaan. Dat bemoeilijkte het voor ons wel enorm om ook maar enigszins snelheid in de wedstrijd te krijgen. Ik had dit al wel zo ingeschat. Ik vind wel dat je als Eredivisie daar regelgeving over moet maken. Dat als je kunstgras hebt, wel moet sproeien."

Ondanks de matige ondergrond won Feyenoord wel weer 'gewoon'. Makkelijk ging dat echter niet. "We hebben misschien niet verloren, maar wel heel slecht gespeeld. We hebben veel geluk gehad dat we de twee kansen ook allebei afmaken, en Justin (Bijlow, red.) heeft een aantal keer goed opgetreden."

Volgende week zondag kunnen de Rotterdammers definitief de landstitel in de wacht slepen. "We kijken er enorm naar uit. We hebben ons op drie matchpoints gezet en hopen de eerstvolgende te verzilveren."