VI: NEC verrast en haalt felbegeerde Hansen transfervrij op bij Ajax

VI: NEC verrast en haalt felbegeerde Hansen transfervrij op bij Ajax

08-05-2023 11:29 Laatste update: 11:59
66

NEC Nijmegen neemt Sontje Hansen over van Jong Ajax, zo meldt Voetbal International. De twintigjarige vleugelspeler tekent een vierjarig contract in Stadion De Goffert.

Hansen vertrekt transfervrij uit Amsterdam en daarmee rondt NEC een verrassende transfer af. Hansen gold jarenlang als een groot talent binnen de opleiding van Ajax, maar van een echte doorbraak kwam het nooit. De rechtsbuiten mocht op zeventienjarige leeftijd al mee op trainingskamp met het eerste elftal, destijds onder leiding van Erik ten Hag. In 2019 mocht de aanvaller bij Ajax 1 opdraven tegen ADO Den Haag in de Eredivisie en tegen Telstar in de KNVB Beker. 

De aanvaller kon verder bij Ajax, maar kiest voor zijn eigen ontwikkeling voor een avontuur in Nijmegen. Hansen kon op interesse van FC Augsburg en Standard Luik rekenen, maar gaat naar de middenmoter in de Eredivisie. NEC kreeg zondag een flinke tik door van sc Heerenveen te verliezen (2-3), maar is nog altijd volop in de strijd voor play-offs om Europees voetbal. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!