Leedvermaak bij PSV-icoon Van de Kerkhof: Helemaal niks in Amsterdam

Leedvermaak bij PSV-icoon Van de Kerkhof: "Helemaal niks in Amsterdam"

08-05-2023 13:32
228

Het seizoen van PSV is zonder landstitel niet geslaagd, vindt René van de Kerkhof. Toch overheerst het chagrijn niet: bij Ajax kan de schade veel groter worden.

PSV moet nog twee keer winnen om de tweede plaats in de Eredivisie - en het bijbehorende Champions League-ticket - veilig te stellen. Ajax wordt dan naar de derde plaats verwezen (Europa League) en kan zelfs nog vierde worden (Conference League) als AZ een achterstand van twee punten wegpoetst. "Helemaal niks in Amsterdam", lacht Van de Kerkhof in de Willy & René PSV-podcast van Omroep Brabant.

Samen met zijn goede vriend Hugo Hovenkamp, clubicoon van AZ, heeft Van de Kerkhof een plannetje gesmeed. "Als PSV en AZ blijven winnen, dan regel ik wel met FC Twente dat zij van Ajax winnen. Dan mag AZ van ons winnen en is Ajax knap vierde", lacht hij. "Ik vind dat leuk. Andersom gebeurt dat ook en dat moet zo blijven."

Tweelingbroer Willy gunt Ajax wél een meevaller. "Ajax heeft er mede voor gezorgd dat we veel punten hebben gescoord in Europa en na volgend jaar weer twee vaste plekken in de Champions League hebben. Maar als het scenario van René uitkomt dan hebben ze het in Amsterdam aan zichzelf te danken."