Degradatiezorgen bij Vitesse: 'In deze situatie is het moeilijker om te winnen'

Degradatiezorgen bij Vitesse: 'In deze situatie is het moeilijker om te winnen'

13-05-2023 17:15 Laatste update: 17:54
16

Vitesse is drie speelrondes voor het einde van de competitie nog altijd niet veilig en dat zorgt voor de nodige druk in Arnhem. Trainer Phillip Cocu en aanvoerder Matus Bero geven toe dat er flink wat nervositeit binnen de spelersgroep heerst.

Vitesse staat drie punten boven de zestiende plek, waarmee play-offs moeten worden gespeeld voor lijfsbehoud. In gesprek met Omroep Gelderland zijn Cocu en Bero eerlijk over de benaderde situatie waar de club zich in bevindt. "Het is nooit makkelijk om even te winnen. Maar in deze situatie helemaal niet", meent Bero. "Er komen zenuwen bij. We moeten er nu alleen voor zorgen dat we onze emoties onder controle houden in zeer emotionele wedstrijden."

Wedden

Meer odds

De spanning neemt met de week toe bij de spelers, merkt ook Cocu op. "Die voelen ze al een tijd, maar nu we bijna bij het einde zijn en de marges nog altijd klein zijn, beseffen de spelers heel goed waar we om spelen. Dat brengt extra druk mee. Maar daar moet je wel mee leren omgaan."

De Arnhemmers zijn bezig aan een teleurstellend seizoen. De club werd de afgelopen drie seizoenen zevende, vierde en zesde in de Eredivisie. Bij de club vertrokken eigenaar Valeri Oyf en algemeen directeur Pascal van Wijk, wat ook voor de nodige onrust heeft gezorgd. Vitesse neemt het in de laatste drie speelrondes op tegen SC Cambuur, FC Groningen en Feyenoord. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!