Reker ontkent belofte aan Reis en Ramos

Reker ontkent belofte aan Reis en Ramos

03-05-2008 12:30

Gomes vertelde dat Reker 25 wedstrijden had beloofd aan Reis (foto). Volgens Reker is dat echter onzin. "Daar heb ik het nooit met Gomes of Jonathan over gehad", zegt hij tegenover De Telegraaf. "Ik weet overigens wel waar dit vandaan komt. Tijdens het vriendschappelijke toernooi in Moskou raakte de technisch directeur van Real Madrid, Pedrag Mijatovic, onder de indruk van Reis. In een gesprek met Lemic, Valckx en mij vertelde hij hem te willen kopen."

En daar ging het volgens Reker mis. De jonge Braziliaanse spits was namelijk niet te koop, maar de opmerkingen die hij maakte worden nu opgerakeld. "Ik vertelde dat een verkoop onbespreekbaar was. Ik sprak de verwachting uit dat hij 20 à 25 duels zou kunnen gaan spelen, waarna Mijatovic zei na dit seizoen voor elke wedstrijd één miljoen te betalen. Dan speelt-ie-er 34, zei ik nog gekscherend. De manier waarop en in welke vorm dit bij de speler zelf terecht is gekomen, laat zich raden."

Dat hij Ramos een rol als tweede keeper heeft beloofd is eveneens onzin volgen Reker. "Hij is aangetrokken als tweede keeper, maar heeft dat nog niet waargemaakt. Hij moest wennen aan het niveau, de taal en de coaching. Niet één, maar drie trainers gaven Bas Roorda de voorkeur. Dat kan Cássio mij niet kwalijk nemen."