Brobbey: Dat doe ik nooit, ik weet niet waarom. Maar ben blij

Brobbey: "Dat doe ik nooit, ik weet niet waarom. Maar ben blij"

16-05-2023 20:15
66

Brian Brobbey heeft de laatste tijd hard aan zijn fitheid gewerkt. Mede daardoor kon de 21-jarige spits ook tegen FC Groningen bijna de hele wedstrijd meedoen. 

Brobbey speelde onlangs in de bekerfinale tegen PSV zelfs 120 minuten en tegen AZ bleef hij de hele wedstrijd staan. "Ik ben sterker geworden", beaamt Brobbeast, die in de Euroborg kort voor tijd werd gewisseld voor Mika Godts, bij ESPN. "Na de training doe ik ook veel, ik denk dat dat me heel goed helpt. Ik loop en fiets."

Tegen FC Groningen was Brobbey bovendien weer eens trefzeker. Het was zijn eerste goal sinds 12 februari. "Ik raakte die bal nog helemaal verkeerd, hij kwam een beetje achter me. Het is een beetje een geluksgoaltje, als ik het zo mag noemen", vertelt hij. De spits weet dat hij koelbloediger moet zijn voor de goal. "Soms heb je als spits een periode dat er even niks lukt of er geen bal ingaat, maar gelukkig heb ik mijn goaltje te pakken en daar ben ik heel blij mee."

"Het is niet moeilijk, het is trainbaar. Als ik goed train, kan ik het ook verbeteren in de wedstrijd", aldus Brobbey, die ook nog uitlegt waarom hij vaak ingetogen juicht. "Ik doe het nooit, ik weet niet waarom. Diep van binnen ben ik wel heel blij."