'Onrust bij PSV: bepalende spelers klagen bij clubleiding over Van Nistelrooij'

'Onrust bij PSV: bepalende spelers klagen bij clubleiding over Van Nistelrooij'

21 mei - 22:16 Laatste update: 22 mei - 00:05
261

Het rommelt op De Herdgang en in het Philips Stadion. Volgens De Telegraaf hebben bepalende spelers van PSV in de week na de gewonnen bekerfinale bij de directie geklaagd over trainer Ruud van Nistelrooij.

Van Nistelrooij reageerde rond het gelijkspel tegen sc Heerenveen (3-3) laconiek op het nieuws over dat de relatie tussen hem en twee van zijn assistenten 'beneden het vriespunt' is. "De temperatuur in de trainerskamer is lekker achttien graden. Het is enorm opgeblazen", zei hij voor de camera van ESPN. Toch lijkt het achter de schermen foute boel.

De Telegraaf schrijft zondagavond dat er naast de onrust binnen de technische staf meer speelt. Ook de spelers zouden niet blij zijn met Van Nistelrooij. 'In de week na de bekerfinale blijkt er een gesprek van algemeen directeur Marcel Brands en technisch directeur Earnest Stewart te zijn geweest met een afvaardiging van bepalende spelers, waarbij harde noten zijn gekraakt over het functioneren van de trainer', klinkt het.

Van Nistelrooij zou voor onrust zorgen door zijn tactische keuzes en manier van communiceren. Ook zorgt de frictie met Fred Rutten en André Ooijer voor een slechte sfeer. Ooijer maakte al bekend dat hij aan het einde van het seizoen stopt en in Eindhoven wordt er 'ernstig rekening mee gehouden' dat Rutten zijn doorlopende contract gaat inleveren.

Het nieuws van De Telegraaf komt op een beroerd moment voor Van Nistelrooij. Na het gelijkspel tegen Heerenveen moet PSV volgende week zondag nog vol aan de bak tegen AZ. Een punt in Alkmaar volstaat om het tweede Champions League-ticket alsnog veilig te stellen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s