FC Eindhoven zet eerste stap richting halve finales play-offs voor promotie

22-05-2023 21:55 Laatste update: 23:32
33

FC Eindhoven heeft deel één van de eerste ronde van de play-offs tegen Almere City in zijn voordeel beslist. In het Jan Louwers Stadion eindigde het duel tussen de nummers acht en drie van de Keuken Kampioen Divisie in 1-0.

Het duel in Eindhoven was de eerste wedstrijd in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. Feyenoord-huurling Naoufal Bannis was namens de thuisploeg voor het eerst dicht bij een treffer. De Eindhovense storm ging na tien minuten liggen en Almere nam het heft in handen. Toch bleef Eindhoven de gevaarlijkste ploeg. Na 23 minuten scoorde spits Charles-Andreas Brym, maar de treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Na een halfuur kreeg Almere een tik te verwerken. Aanvoerder Damian van Bruggen kon niet verder en moest noodgedwongen gewisseld worden. Vlak na rust overkwam Eindhoven iet soortgelijks. Doelman Nigel Bertrams kon na een botsing niet verder, waardoor tweede keeper Jort Borgmans zijn opwachting moest maken. Een kwartier voor tijd brak Eindhoven de ban. De twintigjarige middenvelder Dyon Dorenbosch kopte na een aanval over rechts raak.

Almere zocht na de openingstreffer nadrukkelijk de aanval, maar kwam niet tot de gelijkmaker. De laatste kans was voor Eindhoven: in de slotseconde raakte de thuisploeg uit een vrije trap het aluminium. Vrijdag vindt in Flevoland de return plaats. De winnaar van het tweeluik plaatst zich voor de halve finales van de play-offs. Daarin treft de uiteindelijke winnaar VVV-Venlo of Willem II.