Potter genoemd als Ajax-kandidaat bij ESPN: 'Helemaal niet onlogisch'

Potter genoemd als Ajax-kandidaat bij ESPN: 'Helemaal niet onlogisch'

26 mei - 10:19 Laatste update: 10:34
126

Bij Voetbalpraat wordt een nieuwe naam geopperd voor de trainerspositie bij Ajax: Graham Potter. ESPN-commentator Mark van Rijswijk denkt dat de Amsterdammers kans maken bij de voormalige manager van Chelsea.

Nog altijd is niet bekend wat Ajax-directeur Sven Mislintat van plan is met John Heitinga, waardoor er volop wordt gespeculeerd over trainers die mogelijk aan de slag kunnen in Amsterdam. De naam van Julian Nagelsmann valt regelmatig, maar Van Rijswijk denkt dat Potter als kandidaat 'logischer en realistischer zou zijn'.

"Als ik Ajax was, zou ik het proberen bij Graham Potter", aldus de commentator. "Hij is goed genoeg. Potter was een toptrainer bij Brighton & Hove Albion en heeft het bij Chelsea niet gered. Financieel hoeft hij zich geen zorgen te maken, omdat hij na zijn ontslag 68 miljoen euro heeft meegekregen. Ik zou het helemaal geen onlogische poging vinden."

"Die kan toveren...", grapt Mario Been over Potter. De verwachting is dat er zondag of maandag eindelijk uitsluitsel wordt gegeven over de toekomst van Heitinga als Ajax-trainer.