Jansen over PSV-situatie: 'Beetje vreemd, in mijn tijd was dit niet aan de orde'

Jansen over PSV-situatie: 'Beetje vreemd, in mijn tijd was dit niet aan de orde'

26 mei - 17:27 Laatste update: 27 mei - 23:16
27

Pascal Jansen vindt de ontwikkelingen bij PSV vreemd en herkent de club waar hij ooit bij rondliep niet meer. De AZ-coach houdt contact met de ontslagen Ruud van Nistelrooij, die Jansen onder zijn hoede nam in zijn tijd bij de Eindhovenaren.

Jansen maakte Van Nistelrooij en Royal Antwerp-coach Mark van Bommel mee, toen hij werkzaam was bij PSV. "Ik heb in die tijd veel van hen opgestoken en zij hopelijk ook van mij. Uiteindelijk hebben zij hun papieren gehaald. Ik vind het spijtig wat er is gebeurd met die clubiconen. Zowel destijds met Mark als nu weer met Ruud. Een beetje vreemd voor PSV. Het is niet iets dat je één-twee-drie bij PSV verwacht, ik heb er vijf jaar mogen werken en toen waren dit soort zaken niet aan de orde", aldus de AZ-trainer, geciteerd door De Telegraaf

Van Nistelrooij en Jansen houden nog steeds contact met elkaar, maar sinds de abrupte breuk van afgelopen woensdag is het even stil tussen de twee. Jansen kent de oud-prof heel goed en begrijpt zijn gedachtegang op het moment. "Ik ga hem na de wedstrijd (aankomend weekend tussen PSV en AZ) een berichtje sturen. Ik heb begrepen dat hij zelf zoiets heeft van laat mij maar even met rust. En daar heeft hij alle reden toe.", stelt Jansen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s