Naam Robben zingt rond bij Bayern, 'geheime ontmoeting' heeft plaatsgevonden

Naam Robben zingt rond bij Bayern, 'geheime ontmoeting' heeft plaatsgevonden

26-05-2023 16:53
28

Arjen Robben wordt in verband gebracht met een functie achter de schermen bij Bayern München. Der Rekordmeister dreigt het kampioenschap mis te lopen, iets wat volgens diverse Duitse media grote gevolgen zou kunnen hebben voor CEO Oliver Kahn en sportief directeur Hassan Salihamidzic. 

Kahn nam eerder dit jaar het besluit om Julian Nagelsmann te ontslaan. Zijn opvolger Thomas Tuchel boekt nog niet al te veel succes. Salihamidzic draagt verantwoordelijk voor de selectie, die dit seizoen uit balans lijkt te zijn. Zowel Kahn als Salihamidzic krijgt momenteel veel kritiek. In Duitsland wordt gesproken over een nabije toekomst van Bayern zonder de twee. 

Wedden

Meer odds

Robben, die onlangs al een bezoekje bracht aan zijn oud-werkgever, heeft volgens de Abendzeitung inmiddels privé-overleg gevoerd met Manuel Neuer over een mogelijke rol binnen de club. Om wat voor soort rol het gaat, is niet bekend. Dieter Hamann, voormalig middenvelder van Bayern, ziet een terugkeer van Robben hoe dan ook wel zitten.  "Ik zou me goed kunnen voorstellen dat Robben als een schakel tussen het team en het bestuur bij Bayern kan functioneren", vertelt hij in gesprek met de Abendzeitung. "Misschien als sportief directeur of teammanager."

Afgelopen zondag liet Hans Nijland nog weten dat hij Robben in het verleden weleens heeft gepolst voor een functie binnen FC Groningen, maar de oud-directeur van de degradant kreeg toen meerdere malen nul op het rekest.