'Ajax gaat eerste Mislintat-aanwinst hoogstwaarschijnlijk maandag presenteren'

'Ajax gaat eerste Mislintat-aanwinst hoogstwaarschijnlijk maandag presenteren'

28-05-2023 18:18 Laatste update: 20:30
47

Ajax gaat zich definitief versterken met Branco van den Boomen. De 27-jarige middenvelder, die transfervrij overkomt van Toulouse FC, zet hoogstwaarschijnlijk maandag zijn handtekening, weet De Telegraaf.

Het papierwerk is in orde gemaakt, waardoor de bekendmaking van de transfer een kwestie van tijd is. Alleen de medische keuring kan nog roet in het eten gooien, maar dat is meestal een formaliteit. De kans is groot dat Ajax de komst van Van den Boomen maandag communiceert.

Wedden

Meer odds

Van den Boomen wordt de eerste aanwinst van directeur voetbalzaken Sven Mislintat. Dit weekend bereikten Ajax en Van den Boomen een mondeling akkoord over een vierjarig contract. Mislintat zette er vervolgens vaart achter door de juristen, die volgens De Telegraaf 'in het verleden niet uitblonken in snelheid', aan het werk te zetten.

Van den Boomen, die in de jeugd voor Ajax speelde en later uitkwam voor FC Eindhoven, sc Heerenveen, Willem II en De Graafschap, komt over van Toulouse, waar zijn contract deze zomer afloopt. Dit seizoen was hij in 38 officiële wedstrijden goed voor zes goals en dertien assists. De middenvelder werd ook gelinkt aan onder meer PSV en Feyenoord.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!