Studio Voetbal kiest drie Eredivisie-parels: 'Zou geweldig zijn voor Feyenoord'

Studio Voetbal kiest drie Eredivisie-parels: 'Zou geweldig zijn voor Feyenoord'

29-05-2023 13:18
84

Ibrahim Afellay kiest Osame Sahraoui als zijn Parel van het Seizoen in de Eredivisie. De oud-international toont zich onder de indruk van de 21-jarige linksbuiten, die sinds januari voor sc Heerenveen speelt. 

"Het is echt een handenbindertje", begint Afellay bij Studio Voetbal. "Hij is technisch begaafd, heeft een goede actie. Het is echt een speler voor wie je naar het stadion komt." De oud-speler van PSV en FC Barcelona vindt het geen probleem dat Sahraoui slechts één keer scoorde in vijftien duels. Wel gaf hij vijf assists. "Dat is scorebordjournalistiek. Er zijn genoeg mogelijkheden die hij heeft gecreëerd waar geen doelpunt uit kwam."

Wedden

Meer odds

Ook Pierre van Hooijdonk prijst de Noorse aanvaller, die voor ongeveer 1,7 miljoen euro overkwam van Valerenga. "Ik vind hem echt een geweldenaar, maar ik denk niet dat hij zeven goals per seizoen gaat maken. Ik denk wél dat hij veertien assists op zijn naam kan gaan schrijven", stelt de oud-spits. "Het is echt een parel", benadrukt Afellay. 

Zelf kiest Van Hooijdonk voor Koki Saito als zijn Parel van het Seizoen. "Hij doet mij denken aan Shinji Ono, met wie ik samen heb gespeeld. Hij is tweebenig, superwendbaar, een teamspeler en voetballend echt geweldig", aldus de voormalig Feyenoorder, die ook Million Manhoef nog in het zonnetje zet. "Dat zou toch een geweldige aanwinst voor Feyenoord zijn?", stelt hij over de Vitesse-buitenspeler. "Maar dat vind ik ook van Saito", voegt Afellay toe.

Saito werd dit seizoen door Sparta gehuurd van Lommel, dat deel uitmaakt van de City Football Group. De 21-jarige Japanse buitenspeler scoorde zes keer en gaf vijf assists in 25 Eredivisie-optredens.