Problemen stapelen zich op: Promes wordt ook vervolgd voor drugssmokkel

Problemen stapelen zich op: Promes wordt ook vervolgd voor drugssmokkel

30-05-2023 16:55 Laatste update: 21:14
151

Quincy Promes gaat vervolgd worden voor drugssmokkel. De voetballer van Spartak Moskou krijgt deze mogelijke straf nog eens naast zijn verdenking van het steekincident met zijn neef. Het zou hierbij gaan om een zaak uit 2020.

Promes zou in 2020 mee hebben geholpen aan met de invoer van twee partijen met honderden kilo’s cocaïne. De transporten van de aanvaller werden onderschept in de haven van Antwerpen. In januari 2020 werden allebei de partijen in beslag genomen door het Openbaar Ministerie. De verdenkingen van betrokkenheid van Promes bij dit transport bestonden al langer, maar nu wordt de aanvaller dus meegenomen in de rechtszaak.

Aanstaande maandag krijgt Promes zijn straf te horen voor zowel de drugssmokkel als het steekincident. Voor beide incidenten wordt hij vervolgd. Zijn advocaat Robert Malewicz wilde tegenover Het Parool niets kwijt over het nieuws rond de drugssmokkel. "Ik zal tijdens de zitting van aanstaande maandag een nadere toelichting geven", was de reactie van de raadsman.