Slot voelde druk bij Feyenoord: 'Als het níet lukt, dan is het de grootste afgang'

Slot voelde druk bij Feyenoord: 'Als het níet lukt, dan is het de grootste afgang'

01-06-2023 18:19 Laatste update: 19:09
80

Arne Slot heeft aan het einde van het afgelopen Eredivisie-seizoen een grote druk gevoeld. De trainer van Feyenoord kon de titel binnenslepen, echter voelde hij de hete adem van Ajax en PSV in zijn nek.

"Op een gegeven moment denk je: als het níet gaat lukken, dan is het de grootste afgang die er te bedenken is", aldus Slot in een uitgebreid interview op de clubsite. "Misschien wel omdat ik nog nooit een prijs heb gewonnen als trainer. Als je dat doet, dan geeft dat misschien een bepaalde rust. In Nederland zijn we er koning in op druk op een trainer te leggen. Ik ben nu twee volledige seizoenen hoofdtrainer, maar dit jaar móést ik een prijs pakken. Anders zou je opeens 'een trainer zijn die geen prijzen pakt'. Die druk voel je", legt Slot uit. 

"Je weet dat het niet elk jaar gebeurt dat Feyenoord kampioen wordt en dat het ongelofelijk veel voor de mensen betekent", vervolgt Slot. "De spanning veranderde van positief naar negatief. Ik was een van de weinige Nederlanders die lang getwijfeld heeft of we het wel zouden halen. Bijna iedereen zei tegen mij dat we het wel zouden halen."

Slot had nog geen prijs gewonnen en dat was de hoofdreden van zijn twijfels. "Nu heb je wat meer rust voor jezelf", aldus de oefenmeester. "De druk is ook zo groot omdat de hunkering naar het winnen van een prijs bij deze club zo groot is. Omdat het speciaal is. En we hadden een exceptionele transferzomer achter de rug waarin Feyenoord nog nooit zoveel geld had verdiend. Dat bij elkaar opgeteld bij de manier van spelen, maakt het voor mij en elke Feyenoorder heel bijzonder."