VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: trainer

4 juni om 17:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. We hebben alle posities behandeld, maar wie krijgt de leiding over het sterrenteam? Met andere woorden: wie was de beste trainer? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

René Hake (Go Ahead Eagles)
Hake trad bij Go Ahead in de voetsporen van Kees van Wonderen, maar die erfenis viel hem niet zwaar. De Deventenaren spelen met lef en hebben een duidelijk speelplan. Alle lof voor Hake, die met zijn ploeg nog lang mocht dromen van deelname aan de play-offs.

Ron Jans (FC Twente)
Bij FC Twente zullen ze hem nog gaan missen. Jans liet de Tukkers dit seizoen tot grote hoogten stijgen. Een rol in de titelstrijd wist de club uiteindelijk niet te spelen, maar de fans in De Grolsch Veste werden getrakteerd op goed voetbal en een vijfde plaats in de Eredivisie.

Pascal Jansen (AZ)
En weer hield AZ ondanks het kleinere budget gelijke tred met de topclubs. Feyenoord verdween weliswaar uit zicht, maar PSV en Ajax hadden alle moeite met de Alkmaarders. Onder Jansen staan de kernwaarden van de club – vermakelijk voetbal, eigen jeugd inpassen - nog altijd fier overeind.

Wim Jonk (FC Volendam)
Jonk zag in de winterstop dat het anders moest bij hekkensluiter Volendam. Hij zette zijn filosofie in de ijskast en boekte succes met een meer directe speelwijze. De Volendammers klommen knap naar de veertiende plek, terwijl Jonk zijn hoofd ook nog eens koel hield tijdens de bestuurlijke storm.

Joseph Oosting (RKC Waalwijk)
Oosting slaagde er opnieuw in om met bescheiden middelen het maximale te presteren met RKC. Hij leidde de Waalwijkers vorig jaar al naar de tiende plek en deed dat dit seizoen nog eens dunnetjes over met de negende plaats. Zijn stap naar FC Twente komt hem toe.

Arne Slot (Feyenoord)
Slot was al populair, maar dit seizoen verwierf hij pas echt een heldenstatus in Rotterdam. Hij leidde Feyenoord op indrukwekkende wijze naar de zestiende landstitel in de clubhistorie. Zijn aandeel in dat succes mag gerust enorm genoemd worden. Slot is een moderne en complete toptrainer.

Maurice Steijn (Sparta)
Het is bijzonder knap wat Steijn presteert op Het Kasteel. Hij vond dat het wel wat aantrekkelijker mocht bij Sparta en slaagde met vlag en wimpel. De Rotterdammers waren de verrassing van het seizoen en mogen zelfs nog dromen van Europees voetbal.

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Doelman
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controlerende middenvelders
Aanvallende middenvelder
Rechtsbuiten
Spits
Linksbuiten