VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksbuiten

4 juni om 09:00

Het Eredivisie-seizoen zit erop en dus is het traditiegetrouw tijd voor de samenstelling van het Elftal van het Jaar van VoetbalPrimeur. De bal ligt volledig in jullie handen: wie was de beste linksbuiten? Dit zijn de genomineerden, op alfabetische volgorde.

Oussama Idrissi (Feyenoord)
De van Sevilla gehuurde aanvaller won na de WK-break de concurrentiestrijd op linksbuiten en betaalde het vertrouwen van trainer Arne Slot terug met doelpunten en assists. Zijn prestaties bij Feyenoord leverde hem een plek bij de nationale ploeg van Marokko op. Een langer verblijf in Rotterdam zit er niet in.

Jesper Karlsson (AZ)
Als Karlsson fit is, is hij de beste speler bij AZ. De 24-jarige Zweed had het afgelopen seizoen pech met blessures, toch kwam hij tot negen goals en vier assists. De kans bestaat dat Karlsson Alkmaar deze zomer voor een miljoenenbedrag verlaat.

Virgil Misidjan (FC Twente)
Misidjan kan terugkijken op een goed seizoen. De 29-jarige buitenspeler vond acht keer het net en was viermaal aangever. Met FC Twente strijdt hij nog om een plek in de voorrondes van de Conference League.

Osame Sahraoui (sc Heerenveen)
De opvolger van de naar Olympique Lyon vertrokken Amin Sarr bleek al snel een oogappeltje voor de Eredivisie. Met zijn hoogstandjes en individuele acties draaide hij menig verdediger dol. In Friesland vormt Sahraoui een prima tandem met Sydney van Hooijdonk.

Koki Saito (Sparta Rotterdam)
Snel, behendig en effectief: de 21-jarige Saito heeft een geweldig seizoen bij Sparta Rotterdam achter de rug. Met zeven goals en vijf assists in 26 optredens heeft hij een uitstekend rendement voor een buitenspeler. Het is jammer voor de Eredivisie dat de Japanner terugkeert naar Lommel SK, dat hem aan Sparta uitleende.

Dusan Tadic (Ajax)
Er wordt veel over Tadic gezegd en geschreven, zowel positief als negatief. Feiten blijven feiten: de Serviër heeft zich voor het vijfde achtereenvolgende Eredivisie-seizoen gekroond tot MVP. Niemand was het voorbije seizoen bij meer doelpunten direct betrokken dan Tadic (29).

Wie verdient het plekje in het Elftal van het Jaar van VP? Stem in de poll en discussieer mee in de comments!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar:
Doelman
Rechtsback
Centrale verdedigers
Linksback
Controlerende middenvelders
Aanvallende middenvelder
Rechtsbuiten
Spits