Officieel: Benzema vertrekt na veertien jaar en 353 doelpunten bij Real Madrid

Officieel: Benzema vertrekt na veertien jaar en 353 doelpunten bij Real Madrid

04-06-2023 12:03 Laatste update: 06-06-2023 15:55
95

Clublegende Karim Benzema en Real Madrid gaan uit elkaar. Dat meldt De Koninklijke zondag via de officiële kanalen. 

Benzema en Real Madrid hebben na liefst veertien jaar besloten om de wegen te scheiden. De 35-jarige Fransman kwam in de zomer van 2009 over van Olympique Lyonnais en groeide in Estadio Santiago Bernabéu uit tot een waar clubicoon. 

Wedden

Meer odds

De topspits speelde in totaal 647 wedstrijden voor de club, waarin hij 353 doelpunten maakte. Daarmee is hij na Cristiano Ronaldo (450) all-time topscorer van de Spaanse grootmacht. 

Benzema had bij Real Madrid een aflopend contract, die dus niet wordt verlengd. 'Madridista's en alle fans over de hele wereld hebben genoten van zijn magische en unieke voetbal, waardoor hij een van de grote mythen van onze club en een van de grote legendes van het wereldvoetbal is geworden', aldus de club in het statement.

Benzema won in totaal 24 prijzen met Real, waaronder vijf keer de Champions League. Ook won hij vijf keer de landstitel en vijf keer de WK voor Clubs. In 2022 kreeg hij voor het eerst de Gouden Bal voor Beste Speler.

Toekomst
Het is nog onduidelijk wat Benzema nu gaat doen. Volgens verschillende media heeft Benzema een lucratieve aanbieding van Al-Ittihad ontvangen. De huidige kampioen van Saudi-Arabië zou de spits een tweejarig contract hebben aangeboden met een salaris van maar liefst honderd miljoen euro per jaar.