Reijnders en Blind snappen de keuze van Koeman: 'Heb op het veld niet laten zien'

Reijnders en Blind snappen de keuze van Koeman: 'Heb op het veld niet laten zien'

06-06-2023 18:12
43

Het Nederlands elftal traint nog lang niet met een complete selectie voor de finaleronde van de Nations League. Tijjani Reijnders en Daley Blind kregen te horen dat ze niet bij die selectie horen, maar ze mogen nog wel meetrainen. Beide heren snappen de keuze van Ronald Koeman wel.

Tot nu toe trainen alleen spelers uit de Bundesliga, Eredivisie en Premier League bij Oranje, de rest sluit zaterdag aan. Denzel Dumfries (Internazionale) en Nathan Aké (Manchester City) sluiten nog iets later aan. Zij spelen eerst de finale van de Champions League. Koeman traint daarom met onder andere Sepp van den Berg, Ian Maatsen, Devyne Rensch, Quinten Timber, Bart Verbruggen en Jasper Schendelaar van Jong Oranje.

Blind kreeg dus te horen dat hij niet bij de definitieve selectie zit en dat snapt hij wel. "Ik heb daar op het veld niet een grote bijdrage kunnen leveren", vertelt de routinier tegenover NOS. Ook Reijnders zag de beslissing van de bondscoach aankomen. "Ik had niet verwacht dat ik in de definitieve selectie zou komen. Het is aan mij om deze week te laten zien dat ik er volgende keer volledig bij moet zijn. De bondscoach is vanaf het begin heel duidelijk tegen me geweest."