ED komt met meer info over Bosz-gesprekken: 'PSV wil Schmidt-situatie voorkomen'

ED komt met meer info over Bosz-gesprekken: 'PSV wil Schmidt-situatie voorkomen'

07-06-2023 08:39 Laatste update: 08:57
273

Het Eindhovens Dagblad heeft meer informatie naar buiten gebracht over de onderhandelingen tussen PSV en Peter Bosz. De oefenmeester is in veel opzichten 'de eisende partij', maar PSV wil eenzelfde situatie als met trainer Roger Schmidt voorkomen.

PSV en Bosz zijn nu al enkele dagen in onderhandeling met elkaar. Het ED verzekert dat de twee 'stapje voor stapje' dichter bij elkaar komen. Dinsdag werd echter al duidelijk dat daar wel stevige gesprekken voor nodig zijn. Nu geeft het ED daar nog wat extra informatie over.

Wedden

Meer odds

De regionale krant trekt de vergelijking met de komst van Schmidt. De coach zorgde voor een Duitse invasie in Eindhoven, waarna werd beweerd dat de PSV-leiding de sleutel van zijn eigen kluis uit handen had gegeven. 'Dat was wat overdreven, maar dat Schmidt veel te zeggen had was duidelijk. Iets soortgelijks wil PSV drie jaar later zien te voorkomen, nu Bosz in gesprek is met de club', zo klinkt het.

Zoals eerder gemeld, vormt het aantal stafleden dat Bosz mee wil nemen niet direct een probleem. Vooral de selectie lijkt het onderwerp van discussie. Bosz wil komend seizoen voor het kampioenschap gaan en daar is een behoorlijke renovatie voor nodig. Anderzijds wil PSV, onder het bewind van de rvc en Marcel Brands, minder afhankelijk zijn van transferinkomsten. Er is dus wel geld te besteden, maar de Eindhovenaren lijken minder risico te willen nemen op de transfermarkt.