'Kökcü-details bekend: contract voor vijf jaar, monsterlijke ontsnappingsclausule'

'Kökcü-details bekend: contract voor vijf jaar, monsterlijke ontsnappingsclausule'

08-06-2023 15:30 Laatste update: 15:39
142

De transfer van Orkun Kökcü naar Benfica nadert de afrondende fase. De Feyenoord-aanvoerder kan met zijn stap naar O Glorioso het transferrecord van de Portugezen verbreken.

Eerder op de donderdag werd al duidelijk dat Kökcü een mondeling akkoord met Benfica heeft bereikt. Volgens 1908 ligt er in Lissabon een contract tot de zomer van 2028 klaar voor de 22-jarige middenvelder. Kökcü kan bij Benfica drie keer meer verdienen dan bij Feyenoord en krijgt rugnummer tien aangeboden.

Wedden

Meer odds

Kökcü zou vier redenen hebben om voor Benfica te kiezen. Zo krijgt hij naar verluidt veel vertrouwen van trainer Roger Schmidt, is hij enthousiast over de speelwijze en formatie van Benfica en komt hij in Portugal weer samen te spelen met Fredrik Aursnes. Benfica is voornemens om een ontsnappingsclausule van liefst 120 miljoen euro in het contract van de middenvelder op te nemen. Eenzelfde clausule werd na de WK-break door Chelsea getriggerd om Enzo Fernández los te weken.

Benfica hoopt Kökcü voor dertig miljoen euro te kunnen overnemen van Feyenoord. Algemeen directeur Dennis te Kloese stuurt, mede door belangstelling van grootmachten Manchester United en Liverpool, aan op een bedrag van veertig miljoen euro. Mocht een bedrag in die richting niet op tafel komen, verlangt Te Kloese een fors doorverkooppercentage.

Fernández geldt met 44,25 miljoen euro als duurst inkomende transfer aller tijden voor Benfica. Als de bonussen voor Feyenoord gunstig uitvallen, kan Kökcü dit verbreken.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!