'John Heitinga is de beste trainer die ik heb gehad'

'John Heitinga is de beste trainer die ik heb gehad'

20-06-2023 18:34
125

Sven Botman heeft veel trainers gehad in zijn tijd bij Ajax, maar in zijn ogen was John Heitinga toch echt de beste. De twee werkten samen in de toenmalige A1 van de Amsterdamse topclub. 

"Heitinga is de beste trainer die ik heb gehad", aldus de verdediger, die vorig jaar Amsterdam verliet voor een nieuw avontuur bij Newcastle United, op de clubsite van Ajax. "Het was mijn laatste jaar in de jeugd. Als klein kind denk je niet aan wat je moet doen om profvoetballer te worden, later wel. Hij heeft mij heel erg geholpen om echt een volwassen voetballer te worden."

Botman kreeg al op jonge leeftijd een uitnodiging om zijn talent aan de scouts van Ajax te laten zien. "Op mijn achtste kreeg ik een brief van Ajax voor de talentendagen. Ik werd geselecteerd en op mijn negende voetbalde ik bij Ajax. In jongere teams gingen we altijd drie of vier keer op reis naar het buitenland. Vijf dagen met je vriendjes in een hotel zitten, gelukkiger kan je een kind niet maken."

Door zijn grote postuur viel Botman op, maar hij liet zich niet altijd gelden. "Mijn trainers vonden dat ik vocaal meer aanwezig moest zijn. Ik kreeg bijvoorbeeld op de training de taak om bij een rondo te bepalen wie er in het midden moest. Nu ik ouder ben lijkt het niet zo bijzonder, maar op die leeftijd helpt het wel als je die beslissingen moet maken."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!