Kanté verruilt na zeven trouwe en succesvolle jaren Chelsea voor Saudi-Arabië

Kanté verruilt na zeven trouwe en succesvolle jaren Chelsea voor Saudi-Arabië

21-06-2023 08:00 Laatste update: 09:10
27

N’Golo Kanté is officieel speler van Al Ittihad. Dat meldt de club in de nacht van dinsdag op woensdag. De Franse middenvelder tekent voor drie jaar in het Midden-Oosten en gaat daar een enorm salaris opstrijken.

Kanté komt transfervrij over van Chelsea. The Blues probeerden lange tijd het contract van de middenvelder te verlengen, maar daar ging hij zelf niet mee akkoord. De laatste jaren werd Kanté steeds meer geteisterd door blessures. Dit seizoen speelde hij nog maar negen wedstrijden. In zijn zeven jaar bij Chelsea won hij de landstitel, Champions League, FA Cup, Europa League, Europese Supercup en het WK voor clubteams.

Bij Al Ittihad wordt Kanté de ploeggenoot van Karim Benzema. Zijn landgenoot kwam eerder deze zomer al transfervrij over van Real Madrid. De twee strijken een flink salaris op in het Midden-Oosten. Kanté krijgt in de drie jaar dat hij er onder contract staat bij elkaar zo'n 300 miljoen euro. Saillant detail is dat Benzema 200 miljoen euro per jaar bijgeschreven krijgt.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!