Wittek (Vitesse) staat voor terugkeer naar Duitsland, opvolger al in beeld

Wittek (Vitesse) staat voor terugkeer naar Duitsland, opvolger al in beeld

21-06-2023 13:45 Laatste update: 16:05
43

Vitesse dreigt Maximilian Wittek deze zomer kwijt te raken. De 27-jarige linkervleugelverdediger staat voor een terugkeer naar Duitsland, weet VoetbalPrimeur.

Wittek ligt nog tot de zomer van 2024 vast in Arnhem, maar lijkt zijn contract niet uit te zitten. De linkspoot staat in de nadrukkelijke belangstelling van VfL Bochum en Bundesliga-degradant Hertha BSC. Matús Bero, die transfervrij vertrokken is uit Arnhem, is volgens Duitse media eveneens dicht bij een stap naar Bochum. Bij de nummer veertien van het afgelopen Bundesliga-seizoen kan het tweetal herenigd worden met Thomas Letsch, die bij Vitesse aan het roer stond.

Het is nog onduidelijk welk bedrag Vitesse verlangt voor Wittek, die de club definitief gaat verlaten. Medio 2020 kwam de Duitser transfervrij over van Greuther Fürth. In drie seizoenen kwam Wittek tot 110 officiële wedstrijden voor de Arnhemmers, waarin hij negen keer scoorde en 21 keer aangever was.

Mogelijke opvolger
Vitesse is intussen de zoektocht naar een opvolger van Wittek gestart. SC Cambuur-back Alex Bangura is een van de kandidaten om de ploeg van Phillip Cocu te versterken. Bangura ligt nog tot medio 2024 vast in Leeuwarden.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!