Grêmio-preses reageert op 'serieus probleem' Suárez: kans op prothese

Grêmio-preses reageert op 'serieus probleem' Suárez: kans op prothese

22-06-2023 08:32
26

Grêmio-voorzitter Alberto Guerra erkent dat de carrière van Luis Suárez aan een zijden draadje hangt. Er zijn grote zorgen over de knie van de 36-jarige aanvaller.

De oud-speler van onder meer FC Groningen, Ajax, Liverpool en Barcelona heeft al lange tijd last van een slepende blessure. "Het probleem is serieus. Hij heeft veel injecties gehad en veel medicijnen gebruikt. Hij bereikt de grens, maar waar deze precies ligt weten we niet", zegt Guerra, geciteerd door onder meer Globo.

Suárez speelt sinds januari voor de Braziliaanse topclub. In 25 officiële duels was hij goed voor elf treffers en acht assists. Nu dreigt hij dus noodgedwongen zijn loopbaan te moeten beëindigen. "Hij heeft zelfs de kans een prothese te krijgen", aldus Guerra.

Suárez begon zijn carrière in eigen land bij Nacional, waarna FC Groningen hem in 2006 naar Europa haalde. Daar ontpopte de 137-voudig international van Uruguay zich tot een ware doelpuntenmachine. Voor Barcelona scoorde hij 195 keer in 232 wedstrijden en bij Ajax 111 keer in 159 duels.