'FC Twente nagenoeg akkoord: Cerny vertrekt voor miljoenenbedrag uit Enschede'

'FC Twente nagenoeg akkoord: Cerny vertrekt voor miljoenenbedrag uit Enschede'

22-06-2023 20:35 Laatste update: 20:38
133

FC Twente gaat Vaclav Cerny definitief kwijtraken, zo melden De Telegraaf en TC/Tubantia. De Tukkers zijn nagenoeg akkoord met VfL Wolfsburg over de transfer, waardoor Cerny al naar Duitsland is afgereisd.

De interesse van Wolfsburg in Cerny is al even bekend. Nu bevindt de transfer zich ook in de afrondende fase. De clubs zijn nagenoeg akkoord, waardoor Cerny voor vier jaar kan gaan tekenen in de Volkswagen-Arena. Tubantia stelt dat Twente 'een miljoenenbedrag' ontvangt. De Telegraaf, dat zich baseert op Duitse bronnen, rept over een transfersom van zeven tot acht miljoen euro.

Wedden

Meer odds

Cerny heeft er geen geheim van gemaakt dat hij deze zomer hoopte op een stap omhoog. Twee jaar geleden betaalde Twente nog één miljoen euro aan FC Utrecht voor de Tsjechisch international. Afgelopen seizoen blonk Cerny uit in de Grolsch Veste: hij was goed voor dertien goals en elf assists in Eredivisie-verband.

Twente zal nu de transfermarkt op moeten om een vervanger voor de buitenspeler te halen, met het oog op de voorrondes van de Conference League. De ploeg van Joseph Oosting speelt eind juli al zijn eerste wedstrijd tegen het Zweedse Hammarby IF.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!