Entourage Güler laat zich horen: 'Die club toont op dit moment meeste interesse'

Entourage Güler laat zich horen: 'Die club toont op dit moment meeste interesse'

23-06-2023 19:06
48

De toekomst van Arda Güler moet snel duidelijk worden, maar tot het zover is verdringen de Europese clubs zich om de handtekening van het Turkse toptalent. Ook FC Barcelona lijkt nu serieus in de markt.

Volgens Diario SPORT maakt Deco zich bij Barça sterk voor de komst van Güler. De Portugese oud-prof is eveneens de drijvende kracht achter de transfer van de Braziliaanse spits Vitor Roque. De opvolger van Jordi Cruijff als sportief directeur wil namelijk dat de Catalanen zich richten op jonge toptalenten die nu nog betaalbaar zijn, maar kunnen uitgroeien tot wereldsterren.

Tot die categorie behoort ook Güler. De achttienjarige spelmaker kan door een clausule voor 17,5 miljoen euro worden losgeweekt bij Fenerbahçe. "Barça is de club die op dit moment de meeste interesse toont in Güler en zij zijn het meest gevorderd met zijn kamp", zegt een vertegenwoordiger van Güler tegen Barça Times. "Er zijn tenminste acht andere clubs die ook interesse tonen."

Onder meer Real Madrid, Sevilla en Ajax lijken ook in de race. Diario AS beweerde donderdag nog dat de Andalusiërs en de Amsterdammers al vergevorderde gesprekken hadden gevoerd met de aanvallende middenvelder. Ook het Turkse beIN Sports noemde Ajax 'de voornaamste kandidaat'.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!