'Twente moet rekening houden met volgende exit door interesse Fulham en Burnley'

'Twente moet rekening houden met volgende exit door interesse Fulham en Burnley'

24-06-2023 21:27
39

Joshua Brenet geniet interesse uit de Premier League. Zowel Fulham als Burnley houdt de FC Twente-back nauwlettend in de gaten, meldt het Londense Evening Standard.

Brenet ligt nog tot de zomer van 2024 vast in Enschede, maar maakt er geen geheim van dat hij klaar is voor een vervolgstap in zijn carrière. De 29-jarige vleugelverdediger maakte vorig jaar de afspraak dat hij deze zomer voor een gelimiteerde som kan vertrekken uit Enschede. Volgens het Engelse medium ligt die afkoopclausule op iets meer dan één miljoen euro.

Fulham en Burnley hebben te maken met concurrentie uit Turkije. Naar verluidt staat Brenet ook bij Besiktas, Fenerbahce en Istanbul Basaksehir op het lijstje. Brenet kwam in januari 2022 bij Twente en wist zijn loopbaan na een mislukt avontuur bij Hoffenheim in Enschede nieuw leven in te blazen. Het afgelopen seizoen speelde hij 41 officiële wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde en viermaal aangever was.

Brenet kan bij Twente de volgende vertrekker worden. De club raakte eerder deze zomer Ramiz Zerrouki (Feyenoord), Vaclav Cerny (VfL Wolfsburg), Julio Pleguezuelo (Plymouth Argyle) en Wout Brama (gestopt) al kwijt.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!