FC Twente-aanwinst over vertrek bij Ajax: 'Zeker een stap voorwaarts'

FC Twente-aanwinst over vertrek bij Ajax: 'Zeker een stap voorwaarts'

26-06-2023 11:36
39

Youri Regeer ziet zijn overstap van Ajax naar FC Twente niet als een stap achteruit. Bij Jong Ajax speelde de middenvelder voornamelijk in de Keuken Kampioen Divisie.

Komend seizoen in de Eredivisie hoopt hij de volgende stap in zijn ontwikkeling te kunnen zetten. "Je gaat van KKD- naar Eredivisie-niveau", aldus Regeer op de clubsite. "Het is op wedstrijdgebied zeker een stap voorwaarts. Op trainingsgebied heb ik op het hoogste niveau getraind bij het eerste, maar dat zal hier niet anders zijn."

Regeer denkt veel toe te kunnen voegen aan het spel van FC Twente. "Ik ben een dynamische middenvelder met heel veel loopvermogen en een goede trap. Ik ben links- en rechtsbenig, kan assists geven en ik kan scoren. Ik kan ook in de eerste fase van de opbouw het spel verdelen en als verdedigende middenvelder spelen. Eigenlijk kan ik op alle drie de posities op het middenveld spelen."

Bij Ajax had Regeer nog een contract tot medio 2025. Toch koos de middenvelder ervoor om een transfer te maken naar Enschede. "Het gevoel dat Jan Streuer en Arnold Bruggink me hebben gegeven. De club zelf en de achterban zijn heel groot. Ik heb echt een keuze op gevoel gemaakt, maar ook op basis van wat de club mij heeft verteld."