'Heerenveen denkt aan oude bekende die eigendom is van Ajax en deal met Feyenoord'

'Heerenveen denkt aan oude bekende die eigendom is van Ajax en deal met Feyenoord'

26-06-2023 21:09
80

SC Heerenveen denkt aan de komst van Kik Pierie en Ramon Hendriks. Volgens de Leeuwarder Courant zijn de twee verdedigers, die eigendom zijn van respectievelijk Ajax en Feyenoord, in beeld in Friesland.

Heerenveen wil zich graag gaan versterken met een verdediger die zowel links in het centrum als als linksback uit de voeten kan. Daardoor staan Pierie en Hendriks op de radar van de nummer acht van de Eredivisie, zo klinkt het. Eerstgenoemde doorliep de jeugdopleiding van Heerenveen en brak op jonge leeftijd door in het eerste elftal.

Vier jaar geleden verkaste Pierie voor vijf miljoen euro naar Ajax, maar daar speelde hij tot dusver nog nooit in de hoofdmacht. In het afgelopen half jaar werd Pierie verhuurd aan Excelsior, waar hij zich uiteindelijk in het elftal speelde. Hendriks heeft op zijn beurt een teleurstellende verhuurperiode bij FC Utrecht achter de rug, nadat hij werd geteisterd door blessures. Bij Feyenoord stond hij lange tijd te boek als een groot talent.

Ondanks dat Utrecht zijn koopoptie niet lichtte, is Hendriks wel in beeld bij de Domstedelingen. Dat maakt een transfer mogelijk lastig voor Heerenveen, dat eerst moet gaan verkopen voordat er nieuwe spelers naar het Abe Lenstra Stadion kunnen komen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!